Malzemeler
- Kırıkkaya Tam yağlı olgunlaştırılmış tulum peyniri
- Pesto sos
- Füme dana et (isteğe bağlı)
Pesto yapımı için malzemeler
-200 gr fesleğen yaprağı
- Pesto Sosu Yapımı Tarifi
- Tüm malzemeler karıştırılır. Blender ile püre haline getirilir.
- Kuru bir cam kavanozda buzdolabında saklanır.
- Üzerine 0,5 cm kalınlığında zeytinyağı dökülürse iki haftaya kadar kullanılabilir.
- Tost Yapımı Tarifi
- Tost ekmeğinin üzerine Kırıkkaya pastörize tereyağı, ardından hazırladığınız pesto sos sürülür.
- Pesto sos üzerine isteğe bağlı olarak önceden pişirilmiş füme dana eti dizilir.
- İnce dilimler halinde kesilmiş Kırıkkaya İzmir Tulumu dizilir.
(tulum peyniri damak tadına göre tuzlu gelenler Kırıkkaya az tuzlu İzmir Tulumunu tercih edebilir :)) - Şimdi tostumuzu tost makinesine koyabiliriz. Afiyet olsun..