Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 2.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 2 dal kekik
- 1 yemek kaşığı su
Üzeri için:
- 150 gram Kırıkkaya İzmir Tulum peyniri
- 150 gram Kırıkkaya kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
Bir kabın içerisine kuru maya, bal ve suyu koyup karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekleyin.
- Un ve tuzu eleyerek yoğurma kabına alın. Unun ortasını çukur şeklinde açın. Bu kısma mayalı karışımı ve zeytinyağını ekleyin.
- Unu ortadan dışa doğru olacak şekilde karıştırın. Kıvam almaya başladığında ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Hamur kabının üzerini streç film ile örterek 30 dakika dinlendirin.
- Pizza sosu için; Domateslerin kabuklarını güzelce soyun. Domates ve sarımsağı rendeleyin.
- Rendelenmiş domates ve sarımsağı 3-4 dakika tavada kavurun.
- Üzerine acı sos, taze kekik dalları, domates salçası ve çok az su ekleyerek birkaç dakika daha pişirin.
- Hazırladığınız sosu ocaktan alarak soğuması için kenarda bekletin.
- Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Unlanmış mutfak tezgahında bezeleri elinizle yuvarlak olacak şekilde açın.
- Fırın tepsisinin tabanını yağlayın veya yağlı kağıt serin. Açtığınız hamurları tepsilere yerleştirin.
- Pizzaların üzerine önceden rendelenmiş kaşar peyniri, tulum peynirini ekleyin.
- Hazırladığınız pizzaları önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
- Pişen pizzaların üzerine maydanoz serpiştirin, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun
Püf Nokta
- Vaktiniz varsa, hamuru streçleyip 1-2 saat oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
- Hamura elastik kıvam vermek için, mayaladıktan sonra 10 dakika daha yoğurun.
- Bal yerine toz şeker de kullanabilirsiniz